viernes, 5 de marzo de 2010

Kid Pix

El Kid Pix és un programa d’ordinador molt senzill d’utilitzar, que ens permet dibuixar a l’ordinador com si estiguéssim fent-ho dins d’un full en blanc. Aquest programa està dissenyat per ser utilitzat pels nens i, per això, les seves eines es troben ben visibles i ordenades a la part esquerra de la pàgina. A banda de veure les icones, es pot diferenciar l’eina per sons que fan que la utilització d’aquest programa sigui molt intuïtiva. A la pàgina de l'xtec trobem un tutorial on s'espedifica millor la seva utilització.


Les activitats que ens ofereix aquest programa és molt variada. Els nens i nenes poden introduir segells ja pintats per completar les seves creacions, poden inserir sorolls, poden barrejar i animar imatges amb una batedora, amb un pinzell poden aconseguir diversos efecte (degoteig, gargots...), una eina per mesclar diferents colors... Tot això, permet que l’infant descobreixi l’atractiu de crear a través de les noves tecnologies.

A més, per la nostra especialitat té un mode específic (Mode menuts), que permet que els més petits puguin utilitzar el programa sense que esborrin opcions o surtin del programa.

Els projectes que creen els nens es poden guardar i passar-los a classe en forma de diapositives, mitjançant el programa QuickTime. I, fins i tot, podem imprimir-los en paper.

Coneixent aquest programa us adonareu que els recursos que ens ofereix són molt variats i útils per la nostra feina del dia a dia. A més, si volem fer un control més exhaustiu sobre el treball que fan amb el programa el professorat disposa d’una eina (el Kid Pix Deluxe 4) per les escoles que els permet controlar quines biblioteques gràfiques han d’estar actives en un projecte. Així, poden crear plantilles personalitzades adaptades a les necessitats del seu projecte i, fins i tot, afegir notes i instruccions pels alumnes dins d’aquest projecte.

0 comentarios:

Publicar un comentario